Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Skogsbad i fruktträdgården

16 maj

Söndag 16 maj kl. 08.45 – 11.00

”Naturen är terapeuten, guiden öppnar dörren.”

Amos Clifford

I den anrika fruktträdgården på Rosendals Trädgård finns träd med rötter långt bak i tiden.  Här råder en speciell stämning, särskilt på morgonen när trädgården vaknar. För att ta vara på de vackra morgnarna introducerar vi nu Skogsbad bland spirande fruktträd – har vi tur så är de i blom!

Lisen Sundgren är Natur- och skogsterapi guide. Hon kommer leda er genom ett välgörande, lugnande och avslappnande skogsbad. På den här vandringen kommer vi att fokusera på att verkligen sakta ned och öppna våra sinnen för naturen och de historiska träden. Att möta naturen på det sättet hjälper kroppen att slappna av, stärka immunförsvaret och öka känslan av välbefinnande och inte minst återuppliva vår relation till allt levande omkring oss.

Skogsbad, eller Shinrin yoku, är en vetenskapligt belagd metod med ursprung i Japan, som används för att motverka stress, utbrändhet och för att förbättra hälsan. Som en extra bonus ger den en fördjupad naturkontakt och för oss närmare inte bara den omgivande naturen men också vår egen innersta natur.

För att på bästa sätt kunna ta vara på vandringen och stunden i skogen rekommenderar jag att du klär dig efter väder och lite till! Vi kommer att röra oss väldigt sakta, sitta still en del och då är det bra att ha ett extra lager på sig.

För att göra vandringen Coronasäker för alla så tar vi inte i hand och håller ett säkert avstånd från varandra. Vi avslutar vandringen med en te-ceremoni med ett lättare snacks. Rosendals Trädgårdskafe öppnar klockan 11 för den som vill fika efteråt.

Ta med: sittunderlag om du har, bekväma kläder, en flaska vatten, en extra tröja eller sjal och bekväma skor som lämpar sig för skog och mark.

Läs mer om skogsbad / Shinrin yoku här: lifebylisen.com/skogsbad 

Deltagaravgift: 495 kr inkl. teceremoni med litet snack

PS! Hundar och barn under 12 år trivs i skogen, men är nog gladare att följa med en annan gång och inte just till Skogsbadet.

Bokningsvillkor för kurs Rosendals Trädgård 2021