Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Odla egna snittblommor - hållbart från frö till bukett

19 apr30 aug

Onsdag 19 april, 31 maj samt 30 augusti kl. 16 – 19

Lär dig hur du driver upp dina egna snittblommor med ekologiska metoder och sedan skapar vackra buketter. Rosendals Trädgård är en biodynamisk handelsträdgård och all vår odling sker utan kemiska gifter. Vi följer säsongen i våra arrangemang och väljer hållbara bindningstekniker. Kursen består av tre tillfällen som startar med planering och plantuppdragning följt av utplantering och direktsådd på friland slutligen skördeteknik på friland, arrangemang i vas och bukettbindning. Med får du även en introduktion till Slowflower rörelsen. Kursen leds av Rosendals trädgårdsmästare som arbetar med vår sommarblomsodling, vid sista tillfället medverkar dessutom en av våra florister.

Vi arbetar praktiskt i växthuset och ute i trädgården där alla moment gås igenom, varvat med teori. Oömma kläder efter väder och bekväma skor rekommenderas då vi är både inne och ute.

Kursavgift 5400 kr inkl. kurskompendium och ekologisk fika – kaffe/ te, med smörgås och kaka från vårt vedugnsbageri. Blomster till arrangemang sista tillfället ingår.

Bokningsvillkor för kurs Rosendals Trädgård