Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Fruktträdsbeskärning - helgkurs

1112 feb

Lördag 11 & söndag 12 februari kl. 9.00-15.30

En kurs för dig med ett stort intresse för trädgård eller som arbetar med trädgård/ parkskötsel och behöver bättra på kunskaperna. Kursen ger en ordentlig grund till fruktträdsbeskärning med ett ordentligt praktikinslag för att förstå hantverket och kunna omsätta det efter kursen.  Den teoretiska undervisningen sker i ett av Rosendals vackra växthus och för de praktiska momenten finns hela Rosendals anrika fruktträdgård att tillgå. Här finns det 120 träd varav de äldsta träden är från 1860-talet och de yngsta är planterade så sent som för ett par år sedan. Rosendals Trädgård är en biodynamisk trädgård och fruktträdgården sköts helt utan kemikalier och gifter.

Kursens  går igenom uppbyggnadsbeskärning, underhållsbeskärning och föryngringsbeskärning. Vi lär oss skilja på fruktsporrar och vegetativa skott och hur vi ska beskära för att skapa bra balans dem emellan för att få fin skörd. I kursen ingår även moment kring val av verktyg samt med vård av dessa.

Kursen leda av Rosendals trädgårdsmästare certifierade med Grönt Kort med mångårig erfarenhet av att ta hand om fruktträden. Vi är få deltagare per kursledare vid praktiska moment för att kunna ta till fasta på frågor och funderingar som uppstår.

Varm klädsel och bekväma skor samt handskar rekommenderas då kursen delvis sker ute i fruktträdgården.

Kursavgift 5900 kr inkl. frukost (kaffe/ te, smörgås) och eftermiddagsfika. Lunch ingår ej men som kursdeltagare får du 25% rabatt i trädgårdskaféet under kursdagen. Efter genomförd kurs med full närvaro utfärdas intyg.