Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Fotogram - blomma och blad

22 sep

Söndag 22 september kl. 10.00 – 17.00, vernissage kl. 16.00

Fotogram är en metod där man skapar bilder genom att lägga till exempel växter på fotografiskt papper och exponerar det för solens ljus. Resultatet blir spännande, besjälade och vackra bilder.

Formgivare Eva Wilsson och örtspecialist/författare Lisen Sundgren har förälskat sig i tekniken och delar sin kunskap på den här kursen. Du lär dig göra egna fotogrambilder och får möjlighet att laborera med olika växter, exponeringstider med mera.

Vi inleder dagen med en växtvandring och plock tillsammans med Lisen och fortsätter sedan med att berätta om tekniken och utforska den tillsammans med Eva. I slutet på dagen gör vi en gemensam vernissage och visar upp våra alster.

Om kursledarna

Eva Wilsson är grafisk formgivare med fokus på typografi. Hon formger visuella identiteter, frimärken och böcker (exempelvis Lisens bok Vildvuxet från 2017) och undervisar på Beckmans designhögskola, Medieinstitutet och Forsbergs skola. Intresset för analogt fotografi och mörkrumsarbete har hon haft med sig sedan sedan tonåren och har gjort både utställningar och bokomslag med fotogramtekniken.

Lisen Sundgren är herbalist, forager, författare till bl.a. Vildvuxet och en ivrig förespråkare för ett liv i samklang med naturen. Hon samarbetar med flera framstående kockar och varit med och utvecklat köket på flera krogar, sedan flera år håller hon även i Vilda vandringar på Rosendals Trädgård.

 

Pris: 1900 kr inkl. moms.
Växtmaterial, 5 fotopapper samt allt övrigt material, lunch, örfinfusion och en festlig dryck till vernissaget ingår. Vill man göra fler bilder går det att köpa fler fotopapper till självkostnadspris a 10 kronor/ papper.