Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Dra upp egna plantor: Sådd - Skolning - Utplantering

30 mar1 jun

Torsdag 30 mars, 27 april och 1 juni kl. 14 – 16.30

Lär dig hur du driver upp livskraftiga grönsaks- och blomsterplantor med ekologiska metoder. Rosendals Trädgård är en biodynamisk handelsträdgård och all vår odling sker utan kemiska gifter. Kursen består av tre tillfällen som startar med fröer, olika tekniker för sådd, följt av skolning av plantor, hur du undviker skadedjur, genomgång av vattning och näringstillförsel och slutligen utplantering på fält.

Vi arbetar praktiskt i växthuset där alla moment gås igenom grundligt, varvat med teori. Under kursen får du även inblick i trädgårdsmästarnas arbete med att dra upp plantor för odlingen av grönsaker och blommor på Rosendal. Kursledare är Angelica Lindberg, trädgårdsmästare på Rosendals Trädgård med ansvar för plantuppdragningen och med många års erfarenhet av ekologisk odling.

Då gruppen är liten finns gott om utrymme för frågor till kursledaren. Efter genomgången kurs med full närvaro erhålls kursintyg från Rosendals Trädgård. Oömma kläder efter väder och bekväma skor – kursen sker dels i växthus samt ute i trädgården.

Kursavgift 4500 kr inkl. kursmaterial, kurskompendium och ekologisk fika – kaffe/ te, med kaka från vårt vedugnsbageri.