Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Bokashi - från hushållsavfall till värdefull växtnäring

12 mar

Söndag 12 mars kl. 9 -12

Vill du lära dig hur du på ett enkelt, roligt och snabbt sätt omvandlar ditt organiska hushållsavfall till Bokashi? Just Bokashi betyder fermenterat material på japanska. Tack vara regelbunden tillsats av EM (effektiva mikroorganismer), sker processen på 3 veckor från det att du har fyllt en hink tills du kan mylla ner materialet bland dina växter. Dessutom blir materialet extra värdefullt och lättillgängligt för växterna på grund av fermenteringen.

Kursen leds av Sanne Frid och är baserad på kunskaper som professor Teruo Higa i Japan utvecklat på tidigt 80-tal. Denna förmiddag i Rosendals växthus får du dessutom veta mer om hur vi aktiverar EM, olika användningsområden för mikroberna samt hur man kan göra eget Bokashi-kli.

Om kursledaren:

Sanne byggde upp och drev under tolv år den ekologiska besöksträdgården Källtorps Trädgård i Nacka. Sedan tonåren har hon varit engagerad i rättvisa, natur och miljö och brinner för att inspirera till hållbar livsstil och resiliens. Hennes drivkraft är passionen för planeten och att skapa goda livsförutsättningar för alla barn, unga och kommande generationer. Efter alla år som hängiven användare av effektiva mikroorganismer (EM) och bokashikompost är Sanne expert på området och vi är glada att kunna erbjuda denna kurs!”

Kursavgift 950 kr, inkl. förmiddagsfika. Lunch ingår ej, men vid kurstillfället får deltagare 25% rabatt i trädgårdskaféet.