Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Fruktträdsbeskärning grund

1213 feb 2022

Lördag 12 och söndag 13 februari kl. 09.00 – 15.30

Grundkursen består av två fullmatade dagar där vi fördjupar oss i fruktträdsbeskärningens grunder, där teori varvas med omfattande praktik. Den teoretiska undervisningen sker i ett av Rosendals vackra växthus och för de praktiska momenten har vi hela Rosendals anrika fruktträdgård  att tillgå. Här finns det 120 träd varav de äldsta träden är från 1860-talet och de yngsta är planterade så sent som för ett par år sedan. Rosendals Trädgård är en biodynamisk trädgård och fruktträdgården sköts helt utan kemikalier och gifter.

Kursens första delmoment går igenom uppbyggnadsbeskärning, underhållsbeskärning och föryngringsbeskärning. Vi lär oss skilja på fruktsporrar och vegetativa skott och hur vi ska beskära för att skapa bra balans dem emellan för att få fin skörd. I kursen ingår även moment kring val av verktyg samt med vård av dessa.

Alla praktiska moment handleds av flera av Rosendals trädgårdsmästare som alla har mångårig erfarenhet av fruktträdsbeskärning. Kursledarna är certifierade med Grönt Kort genom Riksförbundet Svensk Trädgård.

Efter genomgången kurs med full närvaro erhålls ett kursintyg från Rosendals Trädgård.

I samband med kurshelgen erbjuds du som deltagare 20% rabatt på handskar och beskärningsredskap i plantboden.

Kursavgift: 6.100 kr inkl. kurskompendium och läromaterial, frukost, lunch och eftermiddagsfika vid samtliga kurstillfällen.