Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Ät upp ogräset - vild sensommarvandring

21 aug

Onsdag 21 augusti kl. 17.00 – 18.30

Ogräs är framtidens mat! Vilda växter förtjänar en högre status. Låt maskrosor, kirskål och svinmålla frodas istället , och ät upp dem.  Vilda ätliga växter är inte bara kokheta inom den moderna gastronomin, men också bland det mest näringsrika och miljövänliga du kan äta. Och ett fantastisk sätt att knyta an till naturen.

För att plocka och använda vilda växter krävs kunskap om hur och var man får plocka, hur man identifierar vad som är ätligt och hur växterna tillagas.

Under vandringen får du tips om hur vanliga vilda växter tillagas till mat, samt  hudvårdsprodukter och hur de kan förbättra din hälsa. 

Lisen Sundgren är herbalist, forager, författare och en ivrig förespråkare för ett liv i samklang med naturen. Hon samarbetar med flera framstående kockar och varit med och utvecklat köket på flera krogar. Hennes två senaste böcker,  Det Vilda Köket och Vildvuxet  finns att köpa på plats. 

 Obs! klädsel efter väder då vi är ute

Deltagaravgift: 350 kr

Kursvillkor Rosendals Trädgård