Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

2000 kvm - en försommarvandring

12 jun

Onsdag 12 juni kl. 17.00-18.00

Om vi skulle dela all jordens åkerareal på alla människor så skulle varje person få 2000 kvm att leva av. I dagsläget lever en genomsnittlig svensk på 4000 kvm, en amerikan på 8000 kvm. Detta påverkar vårt klimat och vår miljö negativt.

Stiftelsen Rosendals Trädgård odlar en yta av 2000 kvm för att visa på just hur mycket varje person kan leva av. Från hösten och framåt så kommer Rosendals Trädgård även att servera de 1095 måltiderna som motsvarar en persons årliga konsumtion med 3 mål mat om dagen.

Måltiderna baseras enbart på de råvaror som odlats på just den ytan tillsammans med vilda växter, vilt, fisk och salt som kompletteras. Stiftelsen Rosendals Trädgård vill med detta experiment visa på exempel på hur vi kan leva rikt i säsongerna skiftningar med gott samvete.

Tillsammans med vår köksträdgårdsmästare Niklas Karlsson vandrar vi runt 2000 kvm odlingen. Vi dyker in i proportionerna kring ett hållbart, solidariskt skalbart jordbruk som tillsammans med en lokal och mer växtbaserad konsumtion minskar klimatpåverkan med 85%.  

Varmt välkomna och uppleva er ruta!
Deltagaravgift 220 kr, förbokas.

Läs mer om 2000kvm odlingen här