Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

2000m2 middag

Hur smakar en måltid som är bra för såväl dig som planeten? Sedan ett och ett halvt år pågår vårt Experiment 2000m2  där vi med forskning som bas utforskar om det är möjligt att odla och laga mat som är hållbar på riktigt – för oss människor, Östersjön och planeten?

Under tisdagar och onsdagar 22 oktober – 20 november, öppnar vi upp vår restaurang för middag och serverar en 2000m2 meny för sällskap från 8 personer. Den 12 november har vi en ”öppen kväll” där alla som vill prova framtidens mat  boka in sig på.

2000m2 Middag   Afternoon Tea   Julmiddag   Jullunch   Kalas & Event

2000m2 är ungefär så mycket åkermark vi alla har per år till vår matförsörjning, om marken delas lika mellan så många människor vi förväntas bli på planeten. Till detta läggs 500m2 betesmark. Idag använder en genomsnittlig svensk ungefär dubbelt så mycket åkermark per år för sin matkonsumtion.

Våra kockar skapar en meny utifrån nya proportioner som fångar säsongen och baseras på skörd och förädlade smaker från vår 2000m2 odling samt det vi kan hämta från naturen; vilda växter och vilt samt råvaror från havet. Smakerna på tallriken kompletteras av alkoholfria drycker även de baserade på platsens förutsättningar med tillägg från det vilda.

Det finns 24 platser runt det gemensamma bordet. Vi tar emot bokningar för sällskap från 8 personer och uppåt med en sittning dessa kvällar kl. 18 – 21. Skulle ni vara fler i sällskapet än 24 som vill uppleva vår 2000m2 meny kan vi skräddarsy ett upplägg.

Välkommen till bords!

5 rätters middag inkl. alkoholfri dryck 750 kr inkl. moms/ 670 exkl. moms

 

Bokning

Vi tar emot sällskap 22 oktober – 20 november 2019, tisdag och onsdag kl. 18 – 21
Mejla oss på: event@rosendalstradgard.se Ange önskemål om datum samt antal gäster.

 


 

Den 12 november har vi en öppen kväll som du bokar plats till via länken:
12 november: 2000m2 öppen middag 

Läs mer om Experiment 2000m2 och forskningen bakom här.