Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Redskap & verktyg

Här på Rosendals Trädgård arbetar vi nära det som växer och gror och de verktyg, redskap och tillbehör som finns i Plantboden använder vi oss dagligen själva av. Allt är noga testat och utprövat av våra trädgårdsmästare.

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Redskap och verktyg I Rosendals Trädgård

 

Det sortiment som finns i Plantboden är essensen av vad som behövs för att lyckas med trädgårdsarbetet; oavsett om man odlar inomhus, på balkong, kolonilott eller trädgård:

  • Giftfri getingskrämmare – häng upp den så är getingarna borta, en genialiskt enkel produkt som otroligt nog fungerar!
  • Odlingstråg och tillbehör för frösådder
  • Blomstersaxar och små sekatörer från Kent & Stowe
  • Japanska beskärningsverktyg ARS; sekatör, grensåg och floristsax
  • Pionstöd och rabattkanter av stål
  • Vattenkannor, bindtråd och ekohandskar

 

Redskap och verktyg I Rosendals Trädgård

Rätt redskap underlättar trädgårdsarbetet

Vi har ett högkvalitativt bassortiment traditionella redskap i kol- och rostfritt stål som passar för alla typer av trädgårdsarbete som exempelvis plantering och ogräsrensning. Handtagen har ergonomiskt utformade handtag av ask som ger ett bekvämt grepp. Det här är redskap som håller en livstid med rätt vård!

Det finns även en serie  för barn av samma höga kvalitet. 

 

Verktyg & redskap I Rosendals Trädgård

 

Ett litet axplock av de redskap som trädgårdsmästarna använder sig av ute på fälten.

 

Biobact - organisk växtnäring I Rosendals Trädgård

 

Vi har valt att endast sälja den organiska växtnäringen Biobact då vi själva använder näringen i Plantboden. Våra växter håller sig friska och får en mycket rik blomning.

Biobact framställs genom en biologisk process av biprodukter från pappersindustrin och är därmed en del av det naturliga kretsloppet. Näringen är godkänd för ekologisk odling och passar utmärkt till krukväxter, sommarblommor och grönsaksplant som t.ex. tomat, gurka och paprika.

 

Jordprodukter I Rosendals Trädgård

Jord

Längs med staketet till Plantgården finner du kravmärka jordprodukter. Om du vill ha en mindre mängd jord, 1-3 liter går det att köpa som lösvikt i Plantboden.

I växthusen använder vi Rölundas Eko plantjord när vi driver upp våra blom- och grönsaksplantor. Vi har även testat jorden till våra pelargoner och märkt mycket goda resultat!

 


FRÅGOR & SVAR – VEM ÄGER ROSENDALS TRÄDGÅRD?

Själva marken är en del av Kungliga Djurgården och Nationalstadsparken, men Rosendals Trädgård drivs sedan 1982 av en helt självförsörjande stiftelse, som arrenderar mark och byggnader av Kungliga Djurgårdsförvaltningen.

Stiftelsen Rosendals Trädgård har inga statliga eller kommunala bidrag eller någon annan form av sponsring, utan all verksamhet bekostas av avkastning från butiker, trädgårdskafé, vedugnsbageri, kursverksamhet och trädgårdsvisningar.

Läs mer om frågor & svar här

 


 

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Med reservation för ev. förändringar.