Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgårdskonsultation & Designtjänster

Grönare balkong, terrass eller innergård, ny perennrabatt, längre skördesäsong eller nybliven kolonilottsinnehavare? Vi erbjuder trädgårdsrådgivning, design, planering och växtförslag för allt från den lilla balkongträdgården till större trädgårdsprojekt.

Trädgårdsrådgivning på Rosendals Trädgård

Ta med dina funderingar till oss och unna dig en timme eller två med en av våra trädgårdsmästare hos oss på Rosendals Trädgård där vi sätter fokus på era behov och önskemål.

I trädgårdsrådgivning ingår det material som vi arbetar fram under mötestiden.  Under rådgivningen bjuder vi på ekologiskt kaffe och kaka från vårt vedugnsbageri.
Med er hem får ni en snabb skiss eller annat sammanfattande material, t.ex. en växtlista eller odlingsråd i punktform. Vi erbjuder även 10 % rabatt på de växter, planteringskärl m.m. som rådgivningen resulterat i. Vi kan även hjälpa er med miljövänlig hemleverans av krukor och växter ni köpt här. En trädgårdsrådgivning hos oss lämpar sig bäst för en mindre yta som balkong/ terrass eller en utvald del av trädgården t.ex en rabatt.

Pris:
900 kr inkl. moms/ påbörjad timme för bokat rådgivningsbesök på Rosendals Trädgård.
Det är även möjligt att köpa presentkort om du vill ge bort en Trädgårdsrådgivning på Rosendals Trädgård.

Inför besöket:

Ta med en skalenlig skiss och fotografier som visar platsen med omgivning. Fundera över hur och när solljus och regnvatten når platsen. Känn på jorden för att avgöra vilken jordmån det är på platsen; ta med ett jordprov om du känner dig osäker. Ta gärna med bilder i böcker eller tidningar som illustrerar dina drömmar.

Trädgårdskonsultation vid hembesök

Vi tar emot designuppdrag för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Boka in ett besök av våra trädgårdsmästare för konsultation på den plats ni vill ha hjälp med. Vi studerar platsens förutsättningar, pratar igenom idéer och möjligheter till förändringar. Vi kan även ge rådgivning kring beskärning av buskar och träd.

Pris:
2 timmar 3500 kr, priset är inkluderar en timmes restid tur och retur, för längre restid tillkommer 500 kr/ timme.

Trädgårdsdesign

Gestaltning med designskiss och växtförslag efter genomfört hembesök. Efter ett hembesök kan vi ta fram offert på fortsatt arbete som läggs upp i tre olika steg vilka faktureras var för sig.
steg ett: en övergripande designskiss
steg två: en mer detaljerad trädgårdsritning t.ex. planteringsplan med växtförslag
steg tre: som ett sista steg kan vi offerera leverans av växter och plantering på redan förberedda ytor. (Vi har inte möjlighet att utföra mark- och  anläggningsarbeten.)

Pris:
enligt offert beroende på arbetets omfattning och komplexitet. Att arbeta fram en trädgårdsdesign för en normalstor trädgård ligger runt 15.000 – 30.000 kr,  vi lämnar dock alltid offert. Till detta tillkommer sedan eventuell kostnad för inköp av växter och plantering.

Boka våra designtjänster

För bokning och frågor om design och konsultation mejla design@rosendalstradgard.se