Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Trädgårdskonsultation & Designtjänster

Grönare balkong, terrass eller innergård, ny perennrabatt, odlingsråd? Vi erbjuder trädgårdsrådgivning, design, planering och växtförslag för allt från den lilla balkongträdgården till större projekt.

– Grovplanering av trädgård, innergård eller terrass
– Detaljplanering med växtförslag för trädgård/ del av trädgård, innergård, balkong eller rabatt
– Planering av grönsaksodling i trädgårdsland, växthus eller kolonilott
– Rådgivning vid beskärning av träd och buskar

Våra trädgårdsmästare hjälper dig med utformning och planering både på plats på Rosendals Trädgård och genom hembesök.

 

Trädgårdsrådgivning på Rosendals Trädgård

Ta med dina trädgårdsfunderingar och unna dig en timme eller två med någon av våra trädgårdsmästare. Under ett inspirerande möte hos oss sätter vi fokus på era behov och önskemål. Vi bjuder på ekologiskt kaffe och kaka från vårt vedugnsbageri.

1 – 2 timmars bokad rådgivning på plats på Rosendals Trädgård, 900 kr/ påbörjad timme

I tjänsten ingår det material som vi arbetar fram under mötestiden. Med er hem har ni en skiss eller annat sammanfattande material, t.ex. en växtlista eller odlingsråd. Ni får 10 % rabatt på de växter, planteringskärl m.m. som rådgivningen resulterat i.

Balkong och terrass:

Under en rådgivning  ger vi inspiration för er balkong eller terrass. Vi arbetar med planering, design, val av planteringskärl, växtförslag, ger tips om odling på liten yta mm. Med hjälp av oss kan ni skapa ett vackert och användbart uterum utifrån era önskemål, behov och förutsättningar. Vi bollar idéer, skissar och tittar på växter och inredning.

Växtförslag:

För vackra och välfungerande planteringar och rabatter med långt prydnadsvärde krävs kunskap och en genomtänkt växtkomposition. Vi hjälper till med växtförslag till rabatter, entréplanteringar, innergårdar, slänter, lådor, krukor & urnor. Vi planerar så att det blir rätt växter för att ge den färgskala, höjd, blomningstid och effekt ni önskar.

Planering av grönsaksodling i trädgårdsland, växthus eller kolonilott:

Få det bästa ut av din odling och planera för en lång skördeperiod.

 

Inför besöket: Ta med en skalenlig skiss och fotografier som visar platsen med omgivning. Fundera över hur och när solljus och regnvatten når platsen. Känn på jorden för att avgöra vilken jordmån det är på platsen; ta med ett jordprov om du känner dig osäker. Ta gärna med bilder i böcker eller tidningar som illustrerar dina drömmar.

Det går även att beställa miljövänlig hemleverans av växter och krukor genom oss.

Konsultation vid hembesök

Boka in ett besöka av någon av våra trädgårdsmästare för konsultation hemma i trädgården, på innergården etc. där ni får möjlighet att prata igenom idéer och möjligheter till förändringar.

2 timmar à 3500 kr, priset är inklusive en timmes restid tur och retur.

 

Design med skiss och växtförslag för trädgård, innergård balkong eller terrass.

Efter ett hembesök återkommer vi med offert på fortsatt arbete som läggs upp i tre olika steg. Först en övergripande designskiss, steg två är en mer detaljerad trädgårdsritning. Som ett tredje och sista steg kan vi offerera leverans av växter och plantering på redan förberedda ytor. (Vi har inte möjlighet att utföra anläggningsarbeten).

Boka våra designtjänster

För bokning och frågor om design och konsultation mejla design@rosendalstradgard.se