Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Självplock

Under tidig vår njuter vi av krispiga tulpaner och narcisser i spektakulära nyanser. På sensommaren öppnar vi upp självplocket på snittblomsfältet;  här kan du själv skörda ekologiskt odlade sommarblommor.

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

Självplocket av sommarblommor öppnar i mitten av juli!

Snart är vårt sommarblomsfält redo  – då kommer det att vara möjligt att låna en sax och korg i Plantboden och ge dig ut och skörda din egna bukett! Blommorna vägs sedan och betalas utifrån vikt i plantboden.

 

Karta över snittblomsfältet 2019

Här kan du se vilka sommarblommor, kryddor och prydnadsgräs vi odlade 2019. Klicka på bilden om du vill få upp en större, utskriftsbar version av kartan.

Självplock av blommor I Rosendals Trädgård

 


 

 

I vårt självplock kan du plocka frasiga tulpaner och narcisser på våren, när sensommaren börjar närma sig så slår vi upp portarna för vårt snittblomsfält. Här kan du botanisera bland biodynamiskt odlade snittblommor, känna doften av solvarm mylla och skörda en rufsig sommarbukett.

  • Vår
    I slutet av april/ början av maj har vi självplock av tulpaner och narcisser i bänkgården framför Trädgårdskafét. Blommorna säljs styckevis.
  • Sommar och höst
    I slutet av juli öppnar årets självplock av trädgårdens ekologiska sommarblommor. På snittblomsfältet finns det olika sorters blomster och prydnadsgräs att välja mellan. Självplocket har öppet fram till frosten kommer. Blommorna har pris per vikt.

Låna sax och korg i Plantboden!

Rosendals Trädgårds självplock

 

Alla grödor på Rosendals Trädgård odlas biodynamiskt och odlingarna är certifierade både enligt både KRAV och Demeter.

 


FRÅGOR & SVAR – KOSTAR DET NÅGOT ATT BESÖKA TRÄDGÅRDEN?

Nej, vi tar ingen inträdesavgift, Rosendals Trädgård är öppen för alla. Istället finansieras vårt arbete med att sköta trädgården av inkomsterna från trädgårdskaféet, gårdsbutiken, vedugnsbageriet och plantboden.

Läs mer om frågor & svar här

 


 

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Med reservation för ev. förändringar.