programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

PROGRAM

KALENDARIUM    FÖRETAG/GRUPP    EVENEMANG    


JUL PÅ ROSENDAL
tisdag - söndag fram till 21 december
Vinter i trädgården med säsongens mat, blomster, kransar, bröd och bakverk. Vi utgår från Rosendal och skapar en jul på vårt sätt med utrymme för vila, smakupplevelser och skapande.
Önsketräd i växthuset, trädgårdsmästarens julkrubba och tomtens vrå ute i trädgården. På helgerna har vi korvgrillning på gårdsplan, korv finns att köpa i kaféet. Till luciahelgen värmer köket glögg och serverar.

LJUSHÖGTID MED LUCIATÅG I VÄXTHUSET - SLUTSÅLT!!
Lördag 13 december kl. 15.00
Den stämningsfulla miljön på Rosendals Trädgård ramar in årets vackraste luciatåg. Damkören Salt gästar oss och hjälper till att mota bort mörkret! I det stora växthuset omsluts kör och publik av den mörka vinterhimlen, till toner av klassisk lucia- och julrepertoar. Biljetter ā 100 kr köps via
www.damkorensalt.se obs! Alla biljetter är nu sålda!

VINTERLJUS MED VINTERLJUD

Söndag 14 december, hela Rosendal har öppet till kl. 18.00
Eftermiddagen blir magisk med ljusinstallationer, lyktor, eld och vinterljud med kompositör och instrumentbyggare Johan E Andersson. Från kl. 15 spridersig Vintertoner över trädgården.
Köket flyttar delvis ut och säljer stekt strömming med bröd på gårdsplan.

- SNÖFLINGEBAL med Drottning Snöflinga och Drottning Rimfrost i trädgården, 13.00, 13.30, 14.00 och kl. 14.30
- LJUSINSTALLATIONER & LYKTOR tänds från 14.30
- ELDEN tänds ca kl. 16.00
- SAGOLÄSNING i växthuset på grönsaksfältet kl. 16.00 & 17.00

PYSSELHELG - VAR MED OCH BYGG EN ORO!
Lördag 6 - söndag 7 december kl. 12.00 - 15.00
Vår trädgårdspedagog Eva Svensson leder bygget av en ORO i stora växthuset. Med återvunnet material så skapar vi en spännande skulptur/ struktur. Alla oavsett ålder är varmt välkomna att delta i bygget - ju fler vi är desto större blir den...


-------------------------------------------------------------------------

2015

BYGGLEK
12 februari - 1 mars
Vad händer när barnen får vara med och utforma den gröna miljön? En utställning utifrån projekt Bygglek som genomfördes under 2014 på Rosendals Trädgård tillsammans med konstnär Camilla Karlsson och en 3:e klass ifrån Orminge.

VILDA VÅRLÖKAR!
Våren 2015
Några av våra mest kända platser i Stockholm: Millesgården, Rosendals Trädgård och Prins Eugens Waldemarsudde visar våren 2015 en gemensam satsning på vårlökar i park och trädgård. Totalt har trädgårdsmästarna planterat 50 000 lökar. Den mångfald och variation på användning av återkommande fleråriga lökväxter utgår från respektive platsers förutsättningar, tradition och möjlighet till nyskapande.

Under våren kommer vi att kunna se en blomstrande ekbacke, en plantering utifrån landskapsarkitekt Ulf Nordfjells instruktioner. Ulf är också initiativtagare till hela projektet som samlar de tre trädgårdarna.
De befintliga pergolarabatterna på Rosendals Trädgård har fått ett blomstrande lökflor designat av trädgårdsdesignern Jaqueline van der Kloet, känd för sina fantastiska lökblandningar. Jaqueline har deltagit i en rad stora projekt som Keukenhof i Holland, Battery park och High Line i New York.

---------------------------------------------------------------------------