programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

PROGRAM

KALENDARIUM    FÖRETAG/GRUPP    EVENEMANG    


JUST NU

BLAND STOCKAR & STEN
8 maj - 13 september
Inspirationsträdgård - designad av Stina Lindholm, Skulpturfabriken. Med vår återkommande sommarutställning vill vi varje år visa ett nytt trädgårdsmotiv i "utställningsrummet" för att inspirera och visa på andra formspråk, material och växter. Stina Lindholm har ritat Bland stockar & sten och tillsammans har vi sedan byggt och våra trädgårdsmästare har planterat och valt växter. Välkommen till en trädgård med en gotländsk ton både i materialval och anda.
Tack till Outdoordesign, Rölunda Gård och Molnsätra Gård AB.

VILDA VÅRLÖKAR!
Våren 2015
Några av våra mest kända platser i Stockholm: Millesgården, Rosendals Trädgård och Prins Eugens Waldemarsudde visar våren 2015 en gemensam satsning på vårlökar i park och trädgård. Totalt har trädgårdsmästarna planterat 50 000 lökar. Den mångfald och variation på användning av återkommande fleråriga lökväxter utgår från respektive platsers förutsättningar, tradition och möjlighet till nyskapande.

Under våren kommer vi att kunna se en blomstrande ekbacke, en plantering utifrån landskapsarkitekt Ulf Nordfjells instruktioner. Ulf är också initiativtagare till hela projektet som samlar de tre trädgårdarna.
De befintliga pergolarabatterna på Rosendals Trädgård har fått ett blomstrande lökflor designat av trädgårdsdesignern Jaqueline van der Kloet, känd för sina fantastiska lökblandningar. Jaqueline har deltagit i en rad stora projekt som Keukenhof i Holland, Battery park och High Line i New York.

KOMMANDE

PLANTDAGAR
14 maj - 24 maj
Vi fyller växthuset med ekologiska kryddor-, grönsaks och sommarblomsplantor som våra trädgårdsmästare drivit upp.

TIDIGARE

BRÖDSALONG
25-26 april kl.11-17
Bagarna flyttar ut på gårdsplan, Warbro Kvarn http://warbrokvarn.se/ tar med sig kulturspannmål och sin mjölnare och en massa kunskap om just kulturspannmål hela helgen.
Sebastien Boudet http://brodpassion.se/, passionerad bagare och författare till LeBakbok slår ett slag för det alldeles färska Brödmanifestet.
Vår vänner på rågbrödsbageriet Green Rabbit och Bakery & Spice gästar oss, lördag kl. 11-17. Lördag finns även en bagare från det spännande Londonbageriet E5 bakehouse hos oss.
Martin Johansson, Pain de Martin bakar bullar och bjuder på kunskap om bröd, söndag kl.11 & kl.14.
Dessutom bakar våra bagare bröd på kulturspannmål och prima vedugnsbakad pizza lördag och söndag kl. 14-16.
I kaféet kommer lunchmenyn ha ett brödigt tema.

HUMLOR - EN DEL AV DIN FRUKOST!
23 april kl. 13
Välkommen på ett samtal om humlor, biologisk mångfald och livet, mitt ibland spirande småplantor!

Bokaktuelle professorn Dave Goulson från Sussex Universitet gästar Rosendals Trädgård för ett samtal kring en av våra viktigaste vänner i naturen - humlan. Dave Goulson är en av världens främsta experter på bevarande av natur och professor i biologi vid University of Sussex. Han har även grundat Bumblebee Conservation Trust, som arbetar för att säkra humlornas framtid.

Med i växthuset finns även Rosendals köksträdgårdsmästare Niklas Karlsson och Josefina Oddsberg från Bee Urban. Läs mer om dem här: www.beeurban.se

BOKRELEASE LEK ODLA VÄX!
26 mars kl. 10.30
Välkommen att fira vår nya bok på Nordiska Trädgårdar.
Programmet startar kl. 10.30 på scen Botanisera. Festligheterna fortsätter med slang-fanfar av trombonist Nils Landgren, äppelmust, drömmar och boksläpp i vår idéträdgård, nr: C09:46.

PS! Köp biljett till Nordiska Trädgårdar i förväg via www.nordiskatradgardar.se

BYGGLEK PÅ ROSENDALS TRÄDGÅRD
12 februari - förlängd till 8 mars
Till projekt Bygglek på Rosendals Trädgård fick konstnären Camilla Carlsson i uppdrag att tillsammans med klass 3B från Ormingeskolan skapa en bygglekplats utifrån trädgårdens material och tankar om kretslopp.

I växthuset visar vi nu Camilla Carlssons fotodokumentation av arbetet i Bygglek på Rosendals Trädgård. Projektet som förenar bygglekplatser, stadsodling och ekologi genomfördes april - oktober 2014 med stöd av Innovativ Kultur och Vivaldi.