programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
  Tävlingsvillkor och priser för Vänföreningens fototävling 2015

AKTUELLT

Vänföreningens höstutflykt till Tyresö slott och park
Lördag den 5 september 2015

Tyresö slott och park med omgivningar ger en stark kulturhistorisk upplevelse. I slottets huvudbyggnad finns ett museum som visar hur den siste private ägaren på Tyresö slott, markis Claes Lagergren och hans familj bodde vid sekelskiftet.

Klockan 10.45 samlas vi utanför Tyresö slott för att få en guidad visning i detta spännande slott och få höra hur det var att leva och bo så magnifikt .
Kl. 12.30 äter vi lunch med kaffe på Tyresö Slott Wärdshus, kött eller fisk, vid dukat bord.
Efter lunchen får vi en rundvandring i parken som ligger så vackert inramat av vatten med skärgården som närmsta granne. Vår ciceron är Antoine Berthelin, idag ansvarig för bl a parken på Tyresö slott. Tidigare kände en del av oss Antoine som trädgårdsmästare ute på Rosendal och med i Vänföreningens styrelse.

Denna gång har vi valt att alla reser ut på egen hand, antingen med buss 875 från Gullmarsplan, bussen har slutstation Tyresö kyrka - kort promenad upp till slottet
alternativt med egen bil.

Priset är inklusive guidning, lunch och kaffe 400 kr för medlem och 450 kr för den som ännu inte är medlem i Vänföreningen. Anmälan med namn på samtliga deltagare och telefonnummer till ++info@rosendalstradgard.se++. Vid anmälan uppge kött/fisk eller vegetarisk till lunchen. Begränsat antal platser.

Efter anmälan görs betalning senast 15 augusti till bankgiro 829-7244. På inbetalningen måste anges Vänföreningens utflykt och deltagarnas namn. När Du har betalat är plats definitivt bokad.
(Vid för litet deltagarantal måste resan tyvärr ställas in.)

Hälsningar från styrelsen för Vänföreningen på Rosendals Trädgård

VÄNFÖRENINGENVänföreningen för Rosendals Trädgård bildades 1988, främst med syfte att stödja trädgårdens pedagogiska initiativ, men också för att sprida kännedom om och öka tillgängligheten till trädgården.

Genom åren har medlemmarnas årsavgifter och annat stöd bidragit till att förverkliga välkomna nytillskott i anläggningarna, som rosenträdgården, bänkgården, perenna rabatter och lekplatser för barnen.

Vänföreningen arrangerar utflykter till olika mål av trädgårds- och kulturhistoriskt intresse. Vänföreningens medlemmar får genom vänbrev och inbjudningar förhandsinformation om vad som händer i trädgården.

För Rosendals Trädgård är Vänföreningen ett viktigt stöd och vännernas engagemang en sporre till utveckling. Vi behöver våra vänner!BLI EN VÄN TILL ROSENDALS TRÄDGÅRD!

Vänföreningsmedlem kan var och en bli som betalar medlemsavgift, 200 kronor per år, till föreningens plusgirokonto: 18 06 28 – 0.
För två personer på samma adress är avgiften 325 kronor.
Glöm inte att ange namn och adress, samt om du har e-postadress.Vill du komma i kontakt med Vänföreningen?
E-post: vanforeningen@rosendalstradgard.se
Postadress:
Vänföreningen för Rosendals Trädgård
Rosendalsterassen 12, 115 21 Stockholm
Telefax: 08 545 812 79
Vi har tagit fram en liten medlemsnål för vänföreningen, Rosendals äppelträd, som vi säljer för 40 kronor. Vill du köpa en nål, kontakta någon i styrelsen eller skicka ett mail till vanforeningen@rosendalstradgard.se så ordnar vi det.

Ni vet väl att ni kan få vänbrevet per mail och spara både porto och ett träd. Skicka ett mail med din mailadress till vanforeningen@rosendalstradgard.se så blir det så i framtiden.