programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

PRAKTISERA PÅ ROSENDALS TRÄDGÅRD 2016

Nu har vi fyllt alla praktikplatser fram till v.27 och tar nu emot ansökningar för senare perioder än detta.

Mejla trädgården@rosendalstradgard.se för information och ansökningsblankett.

TRÄDGÅRDEN

TRÄDGÅRDEN IDAG    TRÄDGÅRDENS HISTORIA    TRÄDGÅRDEN FÖR BARN    

FRUKTTRÄDGÅRDEN    ROSENTRÄDGÅRDEN    VINGÅRDEN    


Rosendals Trädgård är en öppen trädgård för intresserade besökare där huvudsyftet med verksamheten är att åskådliggöra och demonstrera kulturåtgärder i trädgård och park.
Verksamheten startade 1983 och har Stiftelsen Rosendals Trädgård som huvudman. Ändamålet är att bedriva biodynamisk odling och pedagogisk verksamhet.

På friland och i växthus produceras enligt den biodynamiska odlingsmetoden ett rikt sortiment av grönsaker och blommor.
I två butiker försäljs varorna: i Plantboden finner kunderna allt som har med trädgårdssortimentet att göra och i Trädgårdsbutiken handlar man bröd, söta bakverk, marmelader, kryddblandingar, böcker och konsthantverk.
Kaféet serverar lunch efter säsong, matiga smörgåsar och bakverk. Till det finns kaffe och te samt ett dryckessortiment samt noga utvalda ekologiska viner.
En festvåningsverksamhet för slutna sällskap tar vid efter ordinarie öppettider.

I bageriet bakas ett stort kaffebrödssortiment samt matbröd till kafé och till försäljning i butiken. Under 1998 byggdes ett nytt bageri med en vedeldad stenugn.
Råvaror som grönsaker, kryddor, bär och frukt förädlas till inläggningar och marmelader.

Pedagogiska och kulturella aktiviteter är en viktig del av verksamheten och utgörs av t.ex. kurser, föreläsningar, fältvandringar och utställningar i frågor om miljö, trädgårdskonst och hortikultur.

Eftersom verksamhetens ändamål är att bedriva biodynamisk odling är strävandet efter kvalitet på alla plan viktigt.
Utöver miljöhänsyn i odling och trädgårdsskötsel är alla råvaror som används i förädlingshanteringen utvalda med största omsorg.

Kunder och besökare märker att mycket produceras i ett sammanhang på platsen. Ett sammanhang som kan upplevas. Fruktträdgården, rosenträdgården och vingården är särskilda motiv som vårdas i trädgården.

Varför en stiftelse?

Till skillnad från t.ex. ett aktiebolag har Rosendals Trädgård inga privata ekonomiska intressenter eller vinständamål.

Stiftelsen drivs helt och hållet för sitt syfte: att på en för allmänheten öppen mötesplats bedriva biodynamisk odling och utbildning. För allmänheten anordnas kurser inom trädgård, matlagning och bakning.

Det är avkastningen från kafé, butik, bageri och plantbod som finansierar trädgårdens skötsel, medarbetarnas löner, underhåll av maskiner och hus – och gör det möjligt att förverkliga nya idéer.

© Copyright Rosendals Trädgård 2006, All Rights Reserved