programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

BAGARNYTT!

Se filmen där våra bagare visar hur det går till när de bakar Levain i vårt bageri. vimeo.com/54806097
Dessutom en film om hur en blomstrande sockerkaka blir till vimeo.com/54812944

BAGERIET


Allt bröd från bageriet på Rosendals Trädgård bakas för hand, av utvalda ekologiska råvaror av bästa kvalitet.
Vår arbetsmetod är ett traditionellt hantverk, recepten och sortimentet har utvecklats av alla de skickliga bagare som genom åren arbetat på Rosendal.

De godaste bröden bakar vi i en stenhällsugn som eldas med ved. Det ger fin skorpa, mer doft och bättre smak.

Men man lever ju inte av bröd allena: vi bakar också vetebullar, tårtor, flera slags småkakor och mjuka kakor, som liksom brödet går att smaka i Rosendals kafé, eller köpa med hem från butiken.

Att arbeta med ekologiska råvaror och en stor stenugn tar lite längre tid och kräver mycket kunskap, men resultatet är bröd och bakverk som inte bara är bättre för människa och miljö, utan framför allt smakar fantastiskt! Det är vi mycket stolta över.

Läs mer om den vedeldade ugnen! >