programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

PÅ MENYN

I Rosendals Trädgårdskafé arbetar vi med råvaror från KRAV-gårdar och ekologisk eller biodynamisk odling. I säsong förser våra trädgårdsmästare köket och bageriet med trädgårdens biodynamiskt odlade grödor.
Brödet bakas av ekologiskt spannmål i vår vedeldade stenugn. Mathantverk är ett nyckelord på Rosendals Trädgård då vi lagar allt från grunden.
Välkommen!

KAFÉET

Välkommen 3 februari 2015 då vi öppnar för säsongen igen.

Rosendals Trädgårdskafé ligger i ett av våra växthus. Vi serverar bakverk och smörgåsar på bröd från vårt eget bageri.

Vi erbjuder lunch, mellan 11.30 och 14.00 (med reservation för att maten kan ta slut), med ny matsedel varje dag. Vi har en ekologisk och biodynamisk inriktning. Kockarna arbetar tillsammans med vår köksmästare Jesper Sennerfeldt utifrån de råvaror som är aktuella i säsong. Se dagens meny på tavlorna i kaféet.

Höst och vintersäsong i trädgården
Från 7 oktober till tidig vår serverar vi höst/vinterlunchvardagar minst en varmrätt av kött eller fisk, som serveras med en specialkomponerad tillbehörstallrik, allt för 125:-. Soppa för 85:- finns som alternativ (till denna kan plocktallriken köpas till för 25:- extra). På vardagar kostar kaffe eller te efter maten 10:-!

Lördag och söndag står olika varmrätter och soppa på menyn, förutom välfyllda mackor och alla härliga bakverk.

I vårt kafé är det självservering och vi har inte möjlighet att ta emot bordsbokningar eller förbokning av mat. Vi fint väder har vi näst intill obegränsat med sitt platser i trädgården, inomhus har vi cirka 80 - 100 platser.

Större sällskap hänvisar vi till våra privata lunch alt. middagsarrangemang, se Festvåning.

Vår- och sommarsäsong i trädgården
Från slutet av mars till oktober serverar vi till lunch minst en varmrätt av kött eller fisk, och under säsong en matig sallad. Varje dag finns också soppa som alternativ. Priserna varierar med de råvaror vi använder, från 85:- (soppa) till 145:- (varmrätt).

Dryck och kaffe/te tillkommer. Som alternativ finns alltid olika smörgåsar på vårt eget goda bröd.

Kaféet har vinrättigheter och serverar ett antal utvalda biodynamiska viner och närproducerade ölsorter.

Trädgårdsbaren
Vid vår uteservering har vi en bar som är öppen sommarsäsong samt soliga helger under vår och höst. Vi erbjuder också latte/espresso, smörgåsar och lättare lunchalternativ.

Kontakt
Michelle Palmstierna
michelle@rosendalstradgard.se