programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

AKTUELLT JUST NU

Nu i mars stänger vi kl. 16. Från och med april har vi öppet tisdag - söndag kl. 11-17.
Välkommen!

KAFÉET

I ett av växthusen ligger vårt kafé.
Här kan man njuta av en mängd olika bakverk och smörgåsar, till ekologiskt kaffe eller te.

Vi erbjuder lunch, mellan 11.30 och 14.00 (eller så långt maten räcker), med ny matsedel varje dag. Se tavlorna i kaféet för dagens utbud!
Det är säsongens färska råvaror som står för inspirationen och på menyn, vi leker fram nya anrättningar varje dag, oftast utan recept. Vår köksmästare Måns Palmqvist låter råvarorna stå i fokus.

Vi har inte möjlighet att ta emot bordsbokningar, men vi har ett stort antal sittplatser utomhus samt växthus att sitta i. I vårt kafé är det självservering .
Större sällskap hänvisar vi till våra privata lunch alt. middagsarrangemang, se Festvåning.

Vi har en ekologisk och biodynamisk inriktning.
I Rosendals kafé arbetar vi med råvaror från KRAV-gårdar och ekologisk eller biodynamisk odling. Under säsong använder vi trädgårdens egna grödor, som trädgårdsmästarna kommer med varje morgon.

Bröd och bakverk kommer från vårt eget bageri. Brödet bakas av biodynamiskt spannmål i vår specialtillverkade stenugn som bagarna eldar med björkved. I kaféet kan du dagligen njuta av vårt goda bröd samt en kakbuffé. Våra bakverk är hantverksmässigt bakade av helt ekologiska råvaror.

Vår- och sommarsäsong i trädgården
Från slutet av mars till oktober serverar vi till lunch minst en varmrätt av kött eller fisk, och under säsong en matig sallad. Varje dag finns också soppa som alternativ. Priserna varierar med de råvaror vi använder, från 85:- (soppa) till 145:- (varmrätt). Se tavlorna i kaféet för dagens meny!

Dryck och kaffe/te tillkommer. Som alternativ finns alltid olika smörgåsar på vårt eget goda bröd.

Kaféet har vinrättigheter och serverar ett antal utvalda biodynamiska viner och närproducerade ölsorter.

Trädgårdsbaren
Vid vår uteservering har vi en bar som är öppen sommarsäsong samt soliga helger under vår och höst.
I baren har vi öl- och vinrättigheter. Vi erbjuder också latte/espresso, smörgåsar och lättare lunchalternativ.Höst och vintersäsong i trädgården
Från oktober till tidig vår serverar vi höst/vinterlunchvardagar minst en varmrätt av kött eller fisk, som serveras med en specialkomponerad tillbehörstallrik, allt för 125:-. Soppa för 85:- finns som alternativ (till denna kan plocktallriken köpas till för 25:- extra). På vardagar kostar kaffe eller te efter maten bara 10:-!

Lördag och söndag står olika varmrätter och soppa på menyn, förutom välfyllda mackor och alla härliga bakverk.

Kontakt
Michelle Palmstierna
michelle@rosendalstradgard.se