programkafébagerifestvåningträdgårdenplantbod
trädgårdsbutikenvänföreningenkontaktkarta
       
 

© Copyright Rosendals Trädgård 2006, All Rights Reserved

KURS, BOKNING AV EVENEMANG


KURSER    FÖRETAG/GRUPP    



För frågor om våra kurser mejla: kurs@rosendalstradgard.se

Vi kan också arrangera en egen kurs och visningar för företag eller privata grupper som vill göra något tillsammans! Läs mer under Kurser för företag och grupper.




KURSER

BINDA KRANSAR TILL JUL
Tisdag 25 november kl. 17.00 – 20.00 FULLTECKNAD!
Onsdag 26 november kl. 17.00 – 20.00 FULLTECKNAD!
En inspirerande afton i växthuset med trädgårdsmästarna Maria Berg och Christer Johansson, båda med många års erfarenhet av blomsterbinderi. Vi dukar fram en rad olika material, vilt som odlat, att användas till härliga kransar. Varm juldoftande dryck och bageriets fantastiska pepparkakor hjälper till att skapa mysig stämning. Vi går igenom komposition, detaljer och bindningsteknik. Du skapar sedan din egen krans som du också får ta med hem. För den som vill göra fler kransar går det att köpa till extra material.
Begränsat antal deltagare.
Föranmälan, kursavgift 675 kr, inklusive material till en krans och lättare förtäring.

---------------------------------------------------------------------------

2015

BAKA MED SURDEG
Lördag 24 januari kl. 14.00 – 16.30 samt söndag 25 januari kl. 14.00 – 20.00
Vad är surdeg? Hur tar jag bäst hand om min surdeg? Hur bakar jag med den?
Stiftelsen Rosendals Trädgårds kunniga bagare delar med sig av sina kunskaper till såväl nybörjare som till den som provat att baka med surdeg. Vi går igenom alla moment grundligt - från mjöl till färdigt bröd och bakar ljusa såväl som mörka bröd med surdegen som bas. Alla bröd gräddar vi i vår vedeldade stenugn – som också är Stockholms enda vedeldade stenugn. Rosendals Trädgårds bagare samarbetar med småskaliga mjölnare och alla råvaror är såklart ekologiska. Vi gör avbrott för gemensam måltid kring bakbordet dag 2.
Föranmälan, kursavgift 2.250 kr, i detta ingår råvaror, förtäring och kaffe/te. Alla deltagare får med sig kursdiplom, recept och
bakverk hem.
Anmäl dig här: www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000104&event_id=26177

BAKA MED SURDEG
Lördag 30 januari kl. 14.00 – 16.30 samt söndag 31 januari kl. 14.00 – 20.00
Vad är surdeg? Hur tar jag bäst hand om min surdeg? Hur bakar jag med den?
Stiftelsen Rosendals Trädgårds kunniga bagare delar med sig av sina kunskaper till såväl nybörjare som till den som provat att baka med surdeg. Vi går igenom alla moment grundligt - från mjöl till färdigt bröd och bakar ljusa såväl som mörka bröd med surdegen som bas. Alla bröd gräddar vi i vår vedeldade stenugn – som också är Stockholms enda vedeldade stenugn. Rosendals Trädgårds bagare samarbetar med småskaliga mjölnare och alla råvaror är såklart ekologiska. Vi gör avbrott för gemensam måltid kring bakbordet dag 2.
Föranmälan, kursavgift 2.250 kr, i detta ingår råvaror, förtäring och kaffe/te. Alla deltagare får med sig kursdiplom, recept och
bakverk hem.
www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000104&event_id=26302

STORA EKOLOGISKA TRÄDGÅRDSKURSEN - lördagar
Lördag 14 februari, 14 mars, 18 april, 9 maj, 13 juni, 22 augusti, 19 september, 10 oktober kl. 10.00 – 15.00, med lunchpaus kl. 11.30 -12.30
Under en hel växtsäsong får vi lära oss att sköta en trädgård under ledning av våra erfarna trädgårdsmästare på Rosendals Trädgård. Varje kurstillfälle inleds med en guidad vandring, där vi observerar årstidernas förändringar i trädgården.

Kursen består av grundläggande teori och varje tillfälle innehåller ett praktiskt arbetsmoment. Vi tar även upp delar som är extra viktiga inom biodynamisk odling, som t.ex. växtföljd och kompostering.
– 14 februari: Växtkunskap, planering och sådd
– 14 mars: Beskärning av fruktträd

– 18 april: Jord, gödsel och plantuppdragning.
– 9 maj: Planering, skötsel och underhåll av
perennplanteringar 

– 13 juni: Plantering utomhus, sådd på friland,
sommarblommor 

– 22 augusti: Växtvård och kompostering

– 19 september: Vi skördar och tar tillvara
– 10 oktober: Höstbruk och vårlök
Kursavgift 8.200 kr, i detta ingår kurskompendium, material, och eftermiddagsfika. www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000104&event_id=26297

STORA EKOLOGISKA TRÄDGÅRDSKURSEN - söndagar
Söndag 15 februari, 15 mars, 19 april, 10 maj, 14 juni, 23 augusti, 20 september, 11 oktober, kl. 10.00 – 15.00, med lunchpaus kl. 11.30 -12.30
Under en hel växtsäsong får vi lära oss att sköta en trädgård under ledning av våra erfarna trädgårdsmästare på Rosendals Trädgård. Varje kurstillfälle inleds med en guidad vandring, där vi observerar årstidernas förändringar i trädgården.
Kursen består av grundläggande teori och varje tillfälle innehåller ett praktiskt arbetsmoment. Vi tar även upp delar som är extra viktiga inom biodynamisk odling, som t.ex. växtföljd och kompostering.
– 15 februari: Växtkunskap, planering och sådd
– 15 mars: Beskärning av fruktträd

– 19 april: Jord, gödsel och plantuppdragning.
– 10 maj: Planering, skötsel och underhåll av
perennplanteringar 

– 14 juni: Plantering utomhus, sådd på friland,
sommarblommor 

– 23 augusti: Växtvård och kompostering

– 20 september: Vi skördar och tar tillvara
– 11 oktober: Höstbruk och vårlök
Kursavgift 8.200 kr, i detta ingår kurskompendium, material och eftermiddagsfika. www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000104&event_id=26300

BESKÄRA FRUKTTRÄD
Lördag 7 mars kl. 10.00 -13.00
På Rosendals Trädgård finns en anrik fruktträdgård där de äldsta träden har mer än 150 år på nacken. Vi vårdar den med omsorg och trädgårdsåret inleds med beskärning av träden. 
Under en eftermiddag går vår trädgårdsmästare igenom grundteori kring beskärning. Därefter går vi ut i trädgården för att prova på beskärning i praktiken. Trädgårdsmästaren som leder kursen är certifierad fruktträdsbeskärare med Grönt Kort. 
Obs! Klädsel efter väderlek 

Kursavgift 750 kr, i detta ingår kursmaterial kaffe/ te och kaka från vårt bageri. www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000104&event_id=27351

UNDERBARA VARDAG
Onsdag 18 mars kl. 17.00 - 21.00
Få idéer och inspiration som till hur du enkelt äta både godare och näringsrikare mat var dag! 
Få tips om hur man kan planera så att gårdagens rester kan bli till något nytt dagen därpå. Catharina Hyltén Cavallius ger tips och tillsammans lagar vi en rad rätter som vi sedan avnjuter tillsammans. Vi inleder med en kopp te med tilltugg. Kursdeltagarna får med sig kompendium med recept hem. 

Kursavgift 1200 kr, inklusive måltid och receptkompendium.

GRILLA GODARE
Onsdag 15 april kl. 17.00 - 21.00
Det är roligare att grilla med nya recept och idéer! Lagom till en ny grillsäsong visar Catharina Hyltén-Cavallius hur kött, fisk och grönsaker blir godare på grillen med rätt teknik, enkla marinader och nya tillbehör. Kvällen inleds med en genomgång och te med smörgås. Vi avslutar med en god middag av det vi lagat i kursköket på Rosendals Trädgård. 
 

Kursavgift 1250 kr, inkl. måltid och receptkompendium.

TRÄDGÅRD PÅ BALKONG & TERRASS
Tisdag 19 maj kl. 17.00 - 20.00
Det behövs inte mer än en balkong eller liten uteplats för att skapa en prunkande oas mitt i stan! Vår trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner Malin Skiöld och trädgårdsmästare Anne Bergsten Lindqvist bjuder på goda råd och praktiska tips för att du skall få till den plats du drömmer om med både ätbara växter och en ombonad användbar miljö. Vi inleder med en inspirerande föreläsning och går sedan över till praktiska övningar.
Den som önskar kan ta med en egen balkonglåda eller kruka att plantera i.

Under sista delen av kursen håller vi kassan i plantboden öppen och som kursdeltagare får du 10% på vårt växtsortiment under kvällen. 
I pausen dukar vi upp fika från vårt bageri.
 Kostnad för material t.ex. växter och kärl tillkommer.
Kursavgift 550 kr, i detta ingår kurskompendium och fika.
www.rosendalstradgard.se/section.php?id=0000000104&event_id=27374

VILD VANDRING
Tisdag 19 maj kl. 17.00 - 18.30
Följ med Lisen Sundgren, örtkännare och författare på en vandring där trädgårdens vildar står i centrum! Kirskål, nässlor och maskros har tagit sig in på finkrogarnas menyer och är dessutom bland det klimatsmartaste och nyttigaste man kan äta. Lisen berättar om hur ogräs kan bli till goda och närande téer, gröna maträtter, klorofyllrika shots och smarta skönhetsprodukter.
Föranmälan, deltagaravgift 275 kr

TRÄDGÅRD PÅ BALKONG & TERRASS
Torsdag 21 maj kl. 17.00 - 20.00
Det behövs inte mer än en balkong eller liten uteplats för att skapa en prunkande oas mitt i stan! Vår trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner Malin Skiöld och trädgårdsmästare Anne Bergsten Lindqvist bjuder på goda råd och praktiska tips för att du skall få till den plats du drömmer om med både ätbara växter och en ombonad användbar miljö. Vi inleder med en inspirerande föreläsning och går sedan över till praktiska övningar.
 Den som önskar kan ta med en egen balkonglåda eller kruka att plantera i.

Under sista delen av kursen håller vi kassan i plantboden öppen och som kursdeltagare får du 10% på vårt växtsortiment under kvällen.
 I pausen dukar vi upp fika från vårt bageri.
 Kostnad för material t.ex växter och kärl tillkommer.
Kursavgift 550 kr, i detta ingår kurskompendium och fika.

--------------------------------------------------------------------------




Alla uppgifter med reservation för ändringar!
Fler kurser och föredrag tillkommer efter hand.