Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Rosendals Trädgårds integritetspolicy

Vi på Rosendals Trädgård är måna om din integritet och att du skall känna dig trygg med vår behandling av personuppgifter. I enlighet med den nya dataskyddförordningen (GDPR) har vi uppdaterat vår policy för insamling och behandling av personuppgifter.

Behandling av personuppgifter:

För att kunna erbjuda dig våra tjänster behöver vi behandla dina personuppgifter. Vi värnar om din integritet och samlar inte in fler uppgifter än vi behöver för ändamålet. Vi säljer aldrig uppgifterna vidare till tredje part.

Det är viktigt att du läser och förstår vår dataskyddspolicy innan du beställer eller använder våra tjänster. Har du några frågor om vår dataskyddspolicy kan du alltid kontakta oss på info@rosendalstradgard.se

Genom att använda våra tjänster accepterar du också vår policy för dataskydd och var behandling av personuppgifter. Du godkänner även att Rosendals Trädgård använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig.

Nedan beskriver vi hur vi samlar vi in och använder dina personuppgifter. Vi berättar också vilka rättigheter du har.

Vilken information samlar vi in?

Vilka uppgifter vi samlar in och hur de används är beroende av vilken eller vilka av våra tjänster det handlar om. Denna dataskyddspolicy täcker all data som vi samlar in, till exempel från något av våra bokningssystem, webbplats, sociala media, kontakt per telefon eller mejl. Vi kombinerar inte personuppgifter som samlats in på olika sätt.
Information som du ger till oss

Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig själv och/eller ditt företag på ett antal olika sätt, såsom när du beställer våra tjänster eller använder vår hemsida, när du kontaktar oss per e-post, brev eller telefon, när du anmäler dig till en kurs, bokar visning, möteslokal eller fotografering. När du anmäler att du vill få nyhetsbrev, bokar bord vid särskilda tillfällen eller interagerar på våra sociala medier.

Denna information kan vara:
Person och kontaktinformation – namn, adress, e-post, telefon, yrkesroll arbetsplats
Betalningsinformation – fakturaadress, referensperson, person- eller organisationsnummer ev. annan faktureringsinformation
Information om tjänster och leveranser – detaljer angående de tjänster du köper t.ex ev. allergier (endast i de fall det krävs), önskemål kring utförande osv.

Informationen du ger oss är nödvändig antingen för att ingå ett avtalsförhållande med oss, för evenemang eller stora bokningar eller för andra syften. Det kan till exempel vara för att vi ska kunna förbättra vår information och tjänster till dig eller utföra vårt uppdrag och våra åtaganden gentemot dig som kund. Personnummer behandlas bara i undantagsfall för särskilda tjänster som kräver legitimerad identitet.

Vad gör vi med informationen?

All data används för att tillhandahålla, utföra och förbättra våra tjänster till våra kunder. Nedan kan du se vilka uppgifter vi behandlar, i vilka situationer samt vilken laglig grund vi stödjer vår användning på.

Uppgifter markerade med * betyder att uppgifterna är frivilliga och att vi bara samlar in dem om du har valt att lämna dem till oss i löptext eller i telefon.

Beställa tjänster/ produkter/ event/ visning och tecknar avtal med oss:

Personuppgifter:
Namn
E-post
Telefonnummer

Företag/Organisation
Person- eller Organisationsnummer

Adressuppgifter
Faktureringsinformation
Kontaktuppgifter

Ärendeuppgifter
*Meddelande
*Specialkost

Vid ett antal specifika event t.ex. Afternoon Tea och julmiddagar använder vi oss av tjänsten Book A Table.

Laglig grund: Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig

Kurs:
Din Kurs för bokning av plats på våra kurser. Där slas endast nödvändiga uppgifter in: namn på deltagare, e-postadress, telefonnummer samt frivillig adress. Vid kurser som inbegriper förtäring tar vi även in uppgifter om eventuell allergi.

Laglig grund: Utföra våra kontraktuella åtaganden gentemot dig

Nyhetsbrev:

Namn
E-post

Vi använder oss av tjänsten Mail Chimp för att skicka nyhetsbrev till dig. Där samlas uppgift om namn samt mejladress för att kunna skicka efter att du själv valt att teckna en prenumeration. Du kan när som helst välja att avbryta din prenumeration och ta bort uppgifterna ur systemet.

Laglig grund: Samtycke

Presstjänster

My News Desk, vi använder oss av denna tjänst för digitalt pressrum. Kontaktuppgifter som finns här har lämnats frivilligt av användaren.

Laglig grund: Samtycke

Cookies på webbsidan:

Vi använder cookies på vår hemsida, dvs data som automatiskt samlas in vid besök på hemsidan. När du besöker vår hemsida behandlar vi uppgifter som webbläsarinställningar och plattform samt användargenererande data, t.ex klick och sökhistorik.

Sociala medier:

För närvarande kan man följa oss via Facebook, Instagram och Twitter. På dessa konton ansvarar vi endast för eventuella personuppgifter som vi själva publicerar eller som vi annars kan påverka publiceringen av.

Överföring av personuppgifter

Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter vidare till tredje part. Utlämning av personuppgifter som du lämnat till oss via e-post, formulär för nyhetsbrev eller via muntlig kontakt med oss kommer endast överföras till tredje part i den utsträckning som krävs för att uppfylla avtalet. De personuppgifter som du som kund lämnar vid t.ex. bokning av bord (matellergier)och vid event lämnas aldrig ut till tredje part om inte en leverantör som behöver information för att uppfylla sin del av avtalet.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar data så länge som det är nödvändigt för att uppfylla det syftet för vilket informationen samlades in, eller för att utföra våra åtaganden och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider, särskilt vad gäller redovisningskrav.

Dina rättigheter

Om du är registrerad hos oss har du flera rättigheter du bör känna till.
– rätten att få personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande
– rätt att begränsa behandlingen av personuppgifter tills de blivit ändrade

Du har rätt att bli glömd och få dina uppgifter raderade. Dock kan detta inte ske om uppgifterna krävs för att fullgöra ingått avtal eller om annan svensk eller europeisk lag., domstols- eller myndighetsbeslut säger annat samt om det baseras på berättigat intresse. Skulle du finna att det inte finns berättigande skäl eller att berättigat intresse är felaktigt har du rätt att invända mot behandlingen.

Du har också rätt att dra in ett samtycke, avregistrera dig från nyhetsbrev, lämna klagomål om behandlingen till Integritetsskyddsmyndigheten och invända mot direktmarknadsföring.

Ändring av dataskyddspolicy:

Detta är ett levande dokument och kan komma att ändras. Den senaste versionen kommer alltid att finnas på vår hemsida.

 

Kontakta oss:

Du kan alltid kontakta oss för att få hjälp eller information om dina rättigheter. Vid frågor mejla info@rosendalstradgard.se

Övriga kontakter finner du på vår hemsida: http://www.rosendalstradgard.se/kontakta-oss/