Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Plantbod

Plantboden erbjuder ett noga utvalt sortiment av fröer, växter och trädgårdstillbehör som våra trädgårdsmästare tycker om. Utbudet varierar efter säsong och vi arbetar främst med lokala leverantörer.

Våra trädgårdsmästare tar även emot konsultations- och designuppdrag för trädgård, balkong och terrass.

Trädgårdskonsultation och designtjänster

Vi erbjuder rådgivnings- och designtjänster anpassade för trädgårdar, innergårdar, balkonger och terrasser. Våra trädgårdsmästare kan bokas för konsultation på plats på Rosendal, det är även möjligt att boka hembesök.  Läs mer här

Kransar, buketter och arrangemang

Hos oss kan du beställa vackra blomsterarrangemang och kransar till högtider, bröllop, dop och begravning. Så långt det är möjligt använder vi oss av material från trädgården men köper även in snittblommor vid behov.

Varje fredag gör vi en ”Rosendalsbukett” som finns att köpa inför helgen. I buketten finns alltid något vi skördat i trädgården, till en början kan det vara kvistar från fruktträdgården, längre fram under säsongen kommer buketten bestå av enbart sådant vi skördat här i trädgården.


Trädgårdsväxter

Från mitten av april flyttar vi även ut på plantgården med ett utökat sortiment av trädgårdsväxter med följande fokus:

  • Balkong och terrass
    Vi har valt ut trädgårdsväxter med högt prydnadsvärde särskilt lämpade för gröna rum på liten yta, t ex balkonger, terrasser, innergårdar och entréplanteringar.
  •  Ätbart
    På Rosendals Trädgård är vi speciellt förtjusta i att odla det ätbara. Här hittar du våra favoriter av frukt, bär, kryddväxter mm.
  • Det bästa från Rosendals Trädgård
    Självklart vill vi också spegla vår vackra park. Många av de rosor, perenner och buskar som du hittar i planteringarna finns därför även i plantbodens sortiment.

Självplock av blommor.

I slutet av juli/ början av augusti öppnar vårt självplock av trädgårdens ekologiska sommarblommor. På sommarblomsfältet finns det olika sorters blomster och prydnadsgräs att välja mellan. Låna sax i plantboden där du även väger och betalar blommorna, Pris för blommor: 38 kr/hg.

I slutet av april/ början av maj har vi självplock av tulpaner och narcisser i bänkgården. Blommorna säljs per styck.  Låna sax och betala i plantboden.

Hemkörning med bud

Vi kan ordna med miljövänlig hemleverans märkt. Fråga i plantbodens kassa för mer information.

Emballage

Vi har valt att ta bort plastkassar så långt det är möjligt och tar nu 2 kr/ st för alla papperskassar. Behållningen går till skötsel av fruktträdgården.