Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Plantbod

4 februari är det säsongspremiär med en plantbod fylld av fröer, frasiga tulpaner, kvistar och vårlökar i kruka. Våra trädgårdsmästare tar även emot konsultations- och designuppdrag för trädgård, balkong och terrass.

Plantboden erbjuder ett noga utvalt sortiment av fröer, växter och trädgårdstillbehör som våra trädgårdsmästare tycker om. Utbudet varierar efter säsong och vi arbetar främst med lokala leverantörer.
Vi tar endast kort som betalning i plantboden, gårdsbutiken och trädgårdskaféet.

Trädgårdskonsultation och designtjänster

Vi erbjuder rådgivnings- och designtjänster anpassade för trädgårdar, innergårdar, balkonger och terrasser. Våra trädgårdsmästare kan bokas för konsultation på plats på Rosendal, det är även möjligt att boka hembesök.  Läs mer här

Kransar, buketter och arrangemang

Hos oss kan du beställa vackra blomsterarrangemang och kransar till högtider, bröllop, dop och begravning. Så långt det är möjligt använder vi oss av material från trädgården men köper även in snittblommor vid behov.

Trädgårdsväxter

Från april flyttar vi även ut på plantgården med ett utökat sortiment av trädgårdsväxter med följande fokus:

  • Balkong och terrass
    Vi har valt ut trädgårdsväxter med högt prydnadsvärde särskilt lämpade för gröna rum på liten yta, t ex balkonger, terrasser, innergårdar och entréplanteringar.
  •  Ätbart
    På Rosendals Trädgård är vi speciellt förtjusta i att odla det ätbara. Här hittar du våra favoriter av frukt, bär, kryddväxter mm.
  • Det bästa från Rosendals Trädgård
    Självklart vill vi också spegla vår vackra park. Många av de rosor, perenner och buskar som du hittar i planteringarna finns därför även i plantbodens sortiment.

Självplock av blommor.

Sommartid, från slutet av juli har vi självplock av våra ekologiska sommarblommor. På blomsterfältet brukar det finnas ett 60-tal olika sorters blomster och prydnadsgräs att välja mellan. Låna sax i plantboden och blommorna vägs sedan.

I slutet av april/ början av maj har vi självplock av tulpaner och narcisser i bänkgården. Blommorna säljs per styck.  Låna sax och betala i plantboden.

Hemkörning med bud

Vi samarbetar med Miljöbud som kan erbjuda hemleverans märkt med Bra Miljöval. Fråga i plantbodens kassa för mer information.