Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Kalas & event

Fira en födelsedag, tacka av en kollega eller bjuda in sommarfest? Det finns många anledningar att göra något kul tillsammans i växthusen på Rosendals Trädgård. Vi utgår från årstid och antal gäster, och vi delar gärna med oss av både kunskap och den inspirerande miljön.

Trädgårdslunch

Vi tar emot bokningar för sällskap om 25 – 50 personer från februari – december. Från tidig vårlunch bland spirande grönska till stämningsfull jullunch i stearinljusens sken…

Februari – maj intas lunchen i vår odlings- och matateljé, ett växthus vigt åt odlings- och matupplevelser.

Under sommarhalvåret dukar vi upp i fruktträdgården om vädret tillåter  – ett bokat växthus finns alltid som reserv. Juni – augusti är det enbart möjligt att boka luncharrangemang på vardagar. Menyn som bokas för hela sällskapet varierar efter årstiden och tillgång på råvaror. Vi tar även emot större sällskap på förfrågan.

Trädgårdslunch vår & sommar
Trädgårdslunch höst

Kalas & middag i växthuset

Vi tar emot sällskap från 35  – 120 personer för middagar och fester kvällstid i våra växthus.  Menyn är anpassad efter årstiden och tillgång på råvaror.  Vi arbetar med KRAV-gårdar och småskaliga, ekologiska och biodynamiska producenter. När det är möjligt får vi även skörd från egna trädgården där vi odlar biodynamiskt. Arrangemangen förbokas i god tid.

Säsongsmenyer vid bokade kvällsarrangemang 2018:

Sommarmeny
Höstmeny
Jul – presenteras senare

Bröllop i trädgård & växthus

Blommande fruktträdgård, spirande grönska, rosenträdgård, växthus med levande ljus, stjärnklar himmel och gnistrande snö – miljön på Rosendals Trädgård präglas av var årstid och bidrar till att skapa en magisk upplevelse. Även maten som serveras speglar säsongen i trädgården och menyn lagas av Rosendals kockar helt utifrån ekologiska råvaror.

Pizzakväll

Samla vänner, kollegor till en annorlunda mingelkväll vid vårt ”Herbarium”, en trädgårdsbar med tillhörande vedugn i anslutning till vårt stora fristående växthus. Här bakar vi pizza med dagens skörd från trädgården  på en surdegsbotten från vårt vedugnsbageri. Till pizzan serveras en bädd av gröna blad, örter och ätbara blommor även det från trädgården. Det är trädgården och vad vi kan skörda, just den aktuella dagen som styr vad det blir för pizzor. På bardisken dukar vi upp öl/ naturvin och äppelmust.

Pizzakväll kan bokas av sällskap om 35 – 70 personer måndag – onsdag under perioden 1 juni – 27 september.  Tid kl. 18.00 – 21.00. Pris 395 kr/ kuvert exkl. moms. Kostnad för dryck tillkommer. Vi kan även ta emot större sällskap för pizzamingel, pris mot offert.

Grillkväll

Under sommaren (juni-sept) kan vi erbjuda grillkväll. Nyskördade grönsaker från vår biodynamiska trädgård varvas med kött och fisk på grillen och till det serveras röror, tillbehör och bröd från vårt vedugnsbageri.
Maten serveras vid grillarna i mingelform med en del sittplatser och en del stående för större grupper 120 – 300 personer. Dryck serveras från dryckesstationer och de alkoholhaltiga från bar. Mat och dryck kan njutas både ute på vår gårdsplan och i växthus. Pris 620 kr/ kuvert exkl. moms.

Hortikulturell Gastronomi

En unik måltidsupplevelse baserad på Rosendals terroir. Under ledning av Rosendals trädgårdsmästare och kockar får vi ta del av trädgårdens berättelse översatt i en rad rätter och dryck.

Möten & konferens

Förlägg mötet till en inspirerande miljö där det finns plats för nya idéer att växa fram.

Afternoon Tea

En kopp te intill gröna blad på tillväxt, kökets matiga smörgås, nybakade scones med egen marmelad och calvadosgrädde, till det småkakor från vårt vedugnsbageri… Vardagar februari – mars samt oktober – november tar vi emot bokningar för sällskap om 35 – 55 personer för Afternoon Tea i vår odlings- och matateljé.

Julkalas 2018

 
Växthusen får en vacker vinterskrud med kransar, julens blommor och granna granar. När mörkret faller tänder vi eldar och marschaller på gårdsplan och välkomnar med brasa i kaminen och levande ljus. Vi tar emot bokningar för sällskap om 60 – 120 personer. Större sällskap på förfrågan.

Bokning

Mejla event@rosendalstradgard.se med uppgift om typen av arrangemang, antal gäster samt önskat datum.