Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Kalas & event

Fira en födelsedag, tacka av en kollega, hålla pressfrukost eller bjuda in till vårlunch? Det finns många anledningar att göra något kul tillsammans i växthusen på Rosendals Trädgård. Vi utgår från årstid och antal gäster, och vi delar gärna med oss av både kunskap och den inspirerande miljön.

Kvällskalas i växthuset

Vi tar emot sällskap från 35  – 120 personer för middagar och fester kvällstid i våra växthus. Menyn är anpassad efter årstiden och tillgång på råvaror.  Vi arbetar med KRAV-gårdar och småskaliga, ekologiska och biodynamiska producenter. När det är möjligt får vi även skörd från egna trädgården där vi odlar biodynamiskt. Arrangemangen förbokas i god tid.

Säsongsmenyer vid bokade kvällsarrangemang 2017:

Vårvinter (4 februari – 31 mars)
Vår (1 april – 31 maj)

Sommar (1 juni – 31 aug)
Höst (1 september – ) 
Jul (24 november – 21 december) presenteras i slutet av augusti

Pizzakväll

Samla vänner, kollegor till en annorlunda mingelkväll vid vårt ”Herbarium”, en trädgårdsbar med tillhörande vedugn i anslutning till vårt stora fristående växthus. Här bakar vi pizza med dagens skörd från trädgården  på en surdegsbotten från vårt vedugnsbageri. Till pizzan serveras en bädd av gröna blad, örter och ätbara blommor även det från trädgården. Det är trädgården och vad vi kan skörda, just den aktuella dagen som styr vad det blir för pizzor. På bardisken dukar vi upp öl/ naturvin och äppelmust.

Pizzakväll kan bokas av sällskap om 35 – 70 personer måndag – onsdag under perioden 1 juni – 27 september.  Tid kl. 18.00 – 21.00. Pris 395 kr/ kuvert exkl. moms. Kostnad för dryck tillkommer. Vi kan även ta emot större sällskap för pizzamingel, pris mot offert.

Grillkväll

Under sommaren (juni-sept) kan vi erbjuda grillkväll. Nyskördade grönsaker från vår biodynamiska trädgård varvas med kött och fisk på grillen och till det serveras röror, tillbehör och bröd från vårt vedugnsbageri. Maten serveras vid grillarna i mingelform med en del sittplatser och en del stående för större grupper 120-300 personer. Dryck serveras från dryckesstationer och de alkoholhaltiga från bar. Mat och dryck kan njutas både ute på vår gårdsplan och i växthus. Pris 620 kr/ kuvert exkl. moms.

Trädgårdsbröllop

En bröllopsmiddag är ju inte bara maten, det är ju helheten; upplevelse, magi, njutning och den exklusivitet det innebär att få rå om Rosendals Trädgård för en kväll. Vi tar emot begränsat antal vigselceremonier under säsongen dessa kan enbart bokas i samband med middagsarrangemang.
Middag anordnas efter ordinarie öppettid. Vid bokad bröllopsmiddag tar vi emot inte andra sällskap. Vi presenterar 3 olika paket som kan bokas i vårt växthus; LITEN, MELLAN och STOR.

Vigsel & bröllopsmiddag 

Trädgårdslunch

Vi tar emot bokningar för sällskap om 30 – 50 personer från februari – december. Från tidig vårlunch bland spirande grönska till stämningsfull jullunch i stearinljusens sken…
Februari – maj intas lunchen i vår odlings- och matateljé, ett växthus vigt åt odlings- och matupplevelser.

Under sommarhalvåret dukar vi upp i fruktträdgården om vädret tillåter  – ett bokat växthus finns alltid som reserv. Juni – augusti är det enbart möjligt att boka luncharrangemang på vardagar. Menyn som bokas för hela sällskapet varierar efter årstiden och tillgång på råvaror. Vi tar även emot större sällskap på förfrågan.

Trädgårdslunch vår & sommar (1 april – 30 september 2017)
Trädgårdslunch höst (1 oktober 2017 – 

Afternoon Tea

En kopp te intill gröna blad på tillväxt, kökets matiga smörgås, nybakade scones med egen marmelad och calvadosgrädde, till det småkakor från vårt vedugnsbageri… Vardagar februari – mars samt oktober – november tar vi emot bokningar för sällskap om 35 – 55 personer för Afternoon Tea i vår odlings- och matateljé.

Mer om vår Afternoon Tea

Julkalas 2017

Växthusen får en vacker vinterskrud med kransar, julens blommor och granna granar. När mörkret faller tänder vi eldar och marschaller på gårdsplan och välkomnar med brasa i kaminen och levande ljus. Våra trädgårdsmästare, kockar och bagare har tagit tillvara årets skörd. Vi picklar, lägger in och syrar – allt för att ta bevara trädgårdens smaker att serveras i juletid.

Vi tar emot bokningar för sällskap om 60 – 120 personer från 24 november – 21 december. Större sällskap på förfrågan. Meny och upplägg presenteras 20 augusti.

Vin- & dryckeslista

Möten och Events för företag och grupper

På Rosendals Trädgård gäller inte uppkoppling, utan snarare avkoppling! Här erbjuds inte avancerad teknik och skolsittning, men däremot en unik miljö som gjord för personliga möten där kreativa tankar fritt kan flöda och nya idéer växa fram. Tillsammans utformar vi upplägg som passar dina önskemål.

Utöver en måltid kan det också vara trevligt att göra något kul tillsammans. Här är exempel på lyckade aktiviteter som vi genomfört beroende på årstid:

Visning av trädgård eller bageri

Mjölksyrningskurs

Kompostkurs

Trädgård på terrass och balkong 

Föreläsning om biodynamisk odling

Bokning

Mejla event@rosendalstradgard.se med uppgift om typen av arrangemang, antal gäster samt önskat datum.