Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Kalas & event

Fira en födelsedag, tacka av en kollega, hålla pressfrukost eller bjuda in till vårlunch? Det finns många anledningar att göra något kul tillsammans i växthusen på Rosendals Trädgård. Vi utgår från årstid och antal gäster, och vi delar gärna med oss av både kunskap och den inspirerande miljön.

Kvällskalas

Vi tar emot sällskap från 35  – 120 personer för middagar och fester kvällstid i våra växthus. Menyn är anpassad efter årstiden och tillgång på råvaror.  Vi arbetar med KRAV-gårdar och småskaliga, ekologiska och biodynamiska producenter. När det är möjligt får vi även skörd från egna trädgården där vi odlar biodynamiskt. Arrangemangen förbokas i god tid.

Säsongsmenyer vid bokade kvällsarrangemang:

Vårvinter 2017 (4 februari – 31 mars 2017)
Vår och sommar 2017 (presenteras i mars 2017)

Tidigare menyer:

Vår och sommar (fram till 30 juni 2016)
Sommar (1 juli – 30 september 2016)
Höstmiddag (1 oktober – 23 november 2016)

Vinlista 2016
Vinlista 2017 (presenteras februari/ mars 2017)

 

Pizzakväll

Samla vänner, kollegor till en annorlunda mingelkväll vid vårt ”Herbarium”, en trädgårdsbar med tillhörande vedugn i anslutning till vårt stora fristående växthus. Här bakar vi pizza med dagens skörd från trädgården  på en surdegsbotten från vårt vedugnsbageri. Till pizzan serveras en bädd av gröna blad, örter och ätbara blommor även det från trädgården. Det är trädgården och vad vi kan skörda, just den aktuella dagen som styr vad det blir för pizzor. På bardisken dukar vi upp öl/ naturvin och äppelmust.

Pizzakväll kan bokas av sällskap om 35 – 70 personer måndag – onsdag under perioden 1 juni – 27 september.  Tid kl. 18.00 – 21.00. Pris 395 kr/ kuvert exkl. moms. Kostnad för dryck tillkommer.

För att ge kvällen extra mycket trädgårdston går det att boka in ett samtal/ visning med någon av våra trädgårdsmästare. Kostnad för detta tillkommer.

 

Trädgårdsbröllop

Vigsel & bröllopsmiddag menyer för 2017 presenteras i mars

Trädgårdslunch

Vi tar emot bokningar för sällskap om 30 – 50 personer från februari – december. Från tidig vårlunch bland spirande grönska till stämningsfull jullunch i stearinljusens sken…
Februari – maj intas lunchen i vår odlings- och matateljé, ett växthus vigt åt odlings- och matupplevelser.  Under sommarhalvåret dukar vi upp i fruktträdgården om vädret tillåter  – ett bokat växthus finns alltid som reserv. Juni – augusti är det enbart möjligt att boka luncharrangemang på vardagar. Menyn som bokas för hela sällskapet varierar efter årstiden och tillgång på råvaror.

Tidigare lunchmenyer:

Trädgårdslunch vår och sommar (1 april – 30 september 2016)
Höstlunch i växthuset (1 oktober – 23 november 2016)
Jullunch (25 november – 17 december 2016)

Afternoon Tea

En kopp te intill gröna blad på tillväxt, kökets matiga smörgås, nybakade scones med egen marmelad och calvadosgrädde, till det småkakor från vårt vedugnsbageri…

Vardagar februari – april tar vi emot bokningar för sällskap om 30 – 50 personer för Afternoon Tea i vår odlings- och matateljé. Bokning gäller för 2 timmar någon gång mellan kl. 12.00 – 16.00. Pris: 395 kr/ kuvert inkl. ett glas mousserande vin alt. likvärdigt alkoholfritt alternativ.

Möten och Events för företag och grupper

På Rosendals Trädgård gäller inte uppkoppling, utan snarare avkoppling! Här erbjuds inte avancerad teknik och skolsittning, men däremot en unik miljö som gjord för personliga möten där kreativa tankar fritt kan flöda och nya idéer växa fram. Tillsammans utformar vi upplägg som passar dina önskemål.

Utöver en måltid kan det också vara trevligt att göra något kul tillsammans. Här är exempel på lyckade aktiviteter som vi genomfört beroende på årstid:

Visning av trädgård eller bageri

Mjölksyrningskurs

Kompostkurs

Föreläsning om hållbar odling

Trädgård på terrass och balkong

Föreläsning om biodynamisk odling

Terrior Rosendal – tillsammans med trädgårdsmästaren smakar vi oss igenom vad säsongen har att ge i trädgården med omnejd (från mitten av april – oktober).

 

Julkalas 2017

Växthusen får en vacker vinterskrud med kransar, julens blommor och granna granar. När mörkret faller tänder vi eldar och marschaller på gårdsplan och välkomnar med brasa i kaminen och levande ljus. Våra trädgårdsmästare, kockar och bagare har tagit tillvara årets skörd. Vi picklar, lägger in och syrar – allt för att ta bevara trädgårdens smaker att serveras i juletid.

Vi tar emot bokningar för sällskap om 60 – 120 personer från 24 november – 21 december. Större sällskap på förfrågan. Meny och upplägg presenteras 20 augusti.

Bokning

Mejla event@rosendalstradgard.se med uppgift om typen av arrangemang, antal gäster samt önskat datum.