Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Vedugnsbageri & gårdsbutik

I gårdsbutiken vill vi inspirera till en hållbar och god matkultur – här möts trädgård, kök och vedugnsbageri. Utifrån varje säsong erbjuder vi det unika från platsen: Bröd bakat i vår vedugn, biodynamiska grönsaker, örter och frukt odlat i trädgården samt sådant vi syltat och lagt in.

GÅRDSBUTIKEN

Gårdsbutiken utgör syntesen av Rosendals Trädgårds verksamhet, förutom bageriets bröd och trädgårdens skörd har vi valt ut produkter från småskaliga mathantverkare vi själva tycker om.

Vi erbjuder också funktionella och formstarka bruksföremål, konsthantverk och annat som förhöjer måltidsupplevelsen. Därtill har våra trädgårdsmästare, kockar och bagare har valt ut sina favorittitlar till vår bokhylla.

Vi tar endast kortbetalning i gårdsbutiken, trädgårdskaféet och plantboden. Vi har valt att ta bort plastkassar och tar nu 2 kr/ st för alla papperskassar. Behållningen går till skötsel av fruktträdgården.

VEDUGNSBAGERIET

För oss är det av största vikt att råvarorna vi arbetar med är av bästa kvalitét – självklart ekologiskt så långt det går – och med kortaste färdväg. Det är bra för både människa, miljö och smak!”

Varje dag bakar bagarna på Rosendals Trädgård många sorters bröd och bakverk i vedugnsbageriet bakom gårdsbutiken. Brödet bakas på surdeg och ofta på kulturspannmål, allt som görs är ett hantverk, utan genvägar och bakat med de allra bästa råvarorna. Bagarna drivs av en genuin kärlek och stolthet till sitt yrke!

De flesta bröden bakas i stenhällsugnen som eldas med björkved. Det ger fin skorpa, mer doft och bättre smak till bröden. I vedugnsbageriet bakar vi också vetebullar, mjuka kakor, många sorters småkakor och annat gott till vårt trädgårdskafé och för att säljas i vår gårdsbutik.
Mer om vedugnsbageriet

Vedugnsbageriet stenugnenclh_rosendal_3