Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Aktuellt

Nu är det tidig höst och i Plantboden har vi nu lökmarknad med över 200 sorters vårblommande lök. Vi fyller också på med krukväxter, frosttålig höstfägring och annat som hör hösten till.

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Skördekorgar I Rosendals Trädgård

NYINKOMMET

Nu finns ett stort urval av flätade korgar i Plantboden. Korgarna finns i flera storlekar och modeller och är perfekta att använda när du skördar grönsaker och blommor!

Vi har också tagit hem ett urval av praktiska verktyg som passar till plantering eller skörd:

  • spadar & grep
  • skördekniv
  • beskärningsverktyg

 

LÖKMARKNAD

Nu är Plantboden fylld med över 200 sorters ljuvliga vårlökar! ⁠Vi har valt ut våra favoriter bland exempelvis tulpaner, narcisser, hyacinter, allium och krokus. Årets sortiment innehåller även nyheter och ett brett urval av ekologiska och historiska lökväxter.⁠

Fråga gärna våra trädgårdsmästare, de kan ge dig råd om hur du får en vacker vårblomning på din balkong, terrass eller trädgård nästa år.⁠

ODLA LÖK I KRUKA

De flesta lökar går bra att odla i kruka. Det blir en tidigare blomning samt möjlighet att placera krukan där en kan njuta av vårblommorna. Lökplantering i kruka sker på lite annat sätt än i trädgården. Det går bra att plantera mycket tätare, lökarna kan läggas så tätt att de nuddar varandra och krukans vägg. Det går även bra att plantera lökar i flera lager med jord emellan. De största lökarna längst ner och mindre lökar högre upp. Så här gör du:

  • Välj en kruka med bra dräneringshål i botten, gärna en lerkruka. Undvik plastkrukor då dessa kan skapa kondens som kan leda till att lökarna möglar.
  • Lägg ett rejält lager grus, lecakulor, skärvor el. dyl. i botten av krukan.

LÄS MER

 

Solhatt I Rosendals Trädgård

TRÄDGÅRDSVÄXTER

Ute på Plantgården har vi fyllt på med höstvackra perenner i kruka;  höstanemoner i flertalet färger, solgula zinna och perenner med vackert bladverk som exempelvis alunrot.

Fråga trädgårdsmästarna i Plantboden om du vill ha hjälp med växtval!

 

Höstfägring

Längs växthusväggen finns nu ett urval av vacker höstfägring för kruka och kärl. De flesta sorter håller sig vackra långt in på senhösten! Nu finns det bland annat flera olika sorters ljung, alunrot i mustiga färger, aster och prydnadskål.

 

Krukväxter- och pelargoner I Rosendals TrädgårdDr. Westerlund I Rosendals Trädgård

Krukväxter

Nu när hösten är här fyller vi på med mer krukväxter; elefantöra, palettblad och trädgårdsmästarnas favorit, den väldoftande Dr. Westerlund finns nästan alltid hos oss.

 

Ekfat, amplar och lerkrukor I Rosendals Trädgård

Krukor och inredningsdetaljer

I Plantboden har vi fått hem krukor och inredningsdetaljer som passar till både balkong och terrass. Några exempel på vad som finns hemma:

  • Amplar för både inomhus- och utomhusbruk
  • Glasvaser i olika modeller
  • Handsmidda krukor i olika storlekar
  • Piedestaler och småbord i järn

FRÅGOR & SVAR – KAN JAG KÖPA PRESENTKORT PÅ ROSENDAL?

Presentkort finns i valören 250 kr och köps i gårdsbutiken. Med presentkortet kan du sedan handla i trädgårdskafé, gårdsbutik, plantbod eller använda för betalning av kursavgift.

Läs mer om frågor & svar här

 


 

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Med reservation för ev. förändringar i sortimentet samt slutförsäljning.