Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Aktuellt

Nu blickar vi fram mot våren och vi har vi fått hem ett stort sortiment av fröer och lokalt odlade krukväxter som exempelvis palettblad, kornettblomma, Doktor Westerlund och olika sorters bladbegonia.

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Dags att så!

Nu är det frötider i Plantboden! ⁣I fröhyllorna finns ett stort sortiment av blomster- och grönsaksfröer, vi har t.ex. mer än 25 sorters chili och över 50 sorters tomatfröer. ⁣⁣Vi har även jord, briketter, drivhus och andra tillbehör till dina frösådder.

Tips⁣⁣!

Om du vill lära dig, eller fräscha upp dina kunskaper, om hur du driver upp livskraftiga grönsaks- och blomsterplantor med ekologiska metoder så har vi en kurs som startar den 18 mars!⁣ Läs mer om kursen Dra upp egna plantor: Sådd – Skolning – Utplantering här

 

Krukväxter

Nu finns massor av fina, lokalt odlade krukväxter som exempelvis palettblad, kornettblomma, Doktor Westerlund och olika sorters bladbegonia att välja bland. Klassiska krukväxter som lyfter fönsterbrädan i vår!

 

TA HAND OM SMÅFÅGLARNA!

Trots det milda vädret så behöver våra småfåglar hjälp att hitta mat. Vi har tagit hem ett stort lager av fågelfrö – som vi dessutom valt att sänka priset på med hela 50%!

Vi har bland annat: hampa, jordnöt, solros och mixpåsar med blandade fröer. Fröerna finns i 2-5 kg säckar.

Vi har också tagit hem olika typer av fågelholkar och insektshotell. Fråga gärna våra trädgårdsmästare om hjälp om du vill ha råd om hur du skapar bra förutsättningar för insekter och småfåglar i din trädgård!

 

 


FRÅGOR & SVAR – KAN JAG KÖPA PRESENTKORT PÅ ROSENDAL?

Presentkort finns i valören 250 kr och köps i gårdsbutiken. Med presentkortet kan du sedan handla i trädgårdskafé, gårdsbutik, plantbod eller använda för betalning av kursavgift.

Läs mer om frågor & svar här

 


 

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Med reservation för ev. förändringar i sortimentet samt slutförsäljning.