Rosendals Trädgård Rosendals Trädgård

Aktuellt

Nu är det högsommar i Plantboden; trädgårdsmästarna fyller dagligen på med nya friska sommarblommor och trädgårdsväxter, packar upp krukor, vaser och tillbehör. Välkomna!

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Hori Hori-kniv från Mojave Grönt

Nyhet!

Nu är vi jätteglada att äntligen, efter flera års utveckling, kunna få sälja den svensktillverkade Hori Hori-kniven hos oss!

Kniven från Mojave Grönt är det perfekta multiverktyget; en kombination av spade, kniv, såg och måttstock och är ett redskap som traditionellt använts i Japan för att skörda vilda växter i berg och skog. Med det välvda bladet kan du gräva, rensa ogräs, plantera plantor och lök, luckra bäddar och bända. Med den sågtandade sidan kan du bland annat rensa bort kraftigt rotogräs, dela perenner och skörda grönsaker.

Hori Hori-kniven är en funktionell och vacker kniv att ha i sitt bälte – ett verktyg som aldrig blir omodernt!

Hori-hori kniv I Rosendals Trädgård

 

Anja Hellström & Anton Schneider från Mojave Grönt om sin Hori Hori-kniv:

Vi vill arbeta för en mer hållbar värld. Därför har vi valt material och processer som är så skonsamma mot naturen som möjligt.

Men hållbarhet handlar också om människor. Vi vill vara säkra på att människorna i produktionen har fått skäligt betalt och att de arbetar under schyssta arbetsförhållanden.

För oss har det från början varit självklart att välja bara svenskproducerade material och processer. Genom att samarbeta med verkstäder i närheten av oss kan vi säkerställa att hållbarhet, både social och ekologisk, uppnås.

 


 

Knivens blad är gjort av återvunnet, rostfritt knivstål 12C27, från Sandvik, handtaget är av finaste ask och tillverkat i Järna. Fodralet är tillverkat i Tärnsjö och gjort i vegetabiliskt garvat svenskt läder.

Mått: 32 cm längd, 4 cm bredd. 3 mm tjocklek.
Kniven går att få i polerat eller opolerat utförande och fodralet finns i färgerna, natur, rött, mörkbrunt.

Använd och vårda kniven kärleksfullt – det är ett verktyg som kan ges i arv från generation till generation!

 

Handla trädgårdsväxter på Rosendals Trädgård

TRÄDGÅRDSVÄXTER

Ute på Plantgården frodas trädgårdsväxterna i sommarvärmen; vi har fina exemplar av stäppsalvia, anisört och kantnepeta – perenner som älskas av våra livsviktiga pollinerare, bin och fjärilar!

Du som önskar ätbart har ett stort urval av växter att välja bland; söta jordgubbar och smultron, bärbuskar som exempelvis hallon och björnbär.

Fråga trädgårdsmästarna i Plantboden om du vill ha hjälp med växtval!

 

Sommarblommor I Rosendals Trädgård

Sommarblommor & kryddor

Längs med den värmande växthusväggen finns ett fint urval av närodlade sommarblommor som handplockas varje vecka av våra trädgårdsmästare. Nu finns det bland annat rosenskära, tagetes, nejlika, surfinia, lejongap och sommarljus för att nämna några av sorterna.

Välj ätbart i dina krukor!
I år har trädgårdsmästarna provodlat en serie ekologiska kryddor; oregano, salvia, citrontimjan, choklad- och apelsinmynta och fransk dragon. Blanda gärna sommarblommor och kryddor i dina krukor för en fin effekt.

 

Krukväxter- och pelargoner I Rosendals TrädgårdDr. Westerlund I Rosendals Trädgård

Krukväxter

Att vi älskar pelargoner märks i Plantboden nu under sommaren. På borden har vi samlat flera olika sorter av rosenknopp-, tulpan-, doft- och vildpelargoner. Trädgårdsmästarnas favorit, den väldoftande Dr. Westerlund finns nästan alltid hos oss.

Vi har också tagit hem ett litet sortiment av Medelhavsväxter; Afrikas blå lilja, rosmarin, citrus, fikon, olivträd och den mycket dekorativa basilikan ’Yemenite’.

 

Ekfat, amplar och lerkrukor I Rosendals Trädgård

Krukor och inredningsdetaljer

I Plantboden har vi fått hem krukor och inredningsdetaljer som passar till både balkong och terrass. Några exempel på vad som finns hemma:

  • Amplar för både inomhus- och utomhusbruk
  • Glasvaser i olika modeller
  • Handsmidda krukor i olika storlekar
  • Piedestaler och småbord i järn

FRÅGOR & SVAR – KAN JAG KÖPA PRESENTKORT PÅ ROSENDAL?

Presentkort finns i valören 250 kr och köps i gårdsbutiken. Med presentkortet kan du sedan handla i trädgårdskafé, gårdsbutik, plantbod eller använda för betalning av kursavgift.

Läs mer om frågor & svar här

 


 

Aktuellt   Krukor   Trädgårdsväxter   Redskap   Tjänster   Självplock

 

Med reservation för ev. förändringar i sortimentet samt slutförsäljning.